Makes your life organised!

Rommelmarkt

Vandaag is het koningsdag!

Veel mensen staan met hun spullen op de rommelmarkt. Een mooie reden voor jou om ook door jouw spullen te gaan en te kijken wat je nog kunt verkopen op de markt.

Want wat moet je met spullen die je zelf niet meer gebruikt en je waarschijnlijk een ander een groot plezier mee doet? Juist ja verkopen of weggeven!

Ik begin vaak op zolder want dan werk ik van boven naar beneden en hoef ik niet steeds de trap op en af. Ik kijk op zolder wat er allemaal staat. Ik bekijk item voor item en bedenk of ik het wil houden, verkoop, naar een goed doel wil doen of weg gooi. Ik maak dan 4 hoeken op zolder waar ik de eerder genoemde stukken plaats. Alles wat ik wil houden bij elkaar, verkoop, goede doel en weggooi items. Zo heb ik gelijk overzicht.

Nadat alles is uitgezocht gooi ik eerst de items weg die weg kunnen. Dat is alvast 1 stapel minder. De items voor het goede doel breng ik daarna weg. De items die ik wil houden berg ik georganiseerd weer op. Dan blijven alleen de items nog over die ik wil verkopen en die neem ik mee naar de rommelmarkt.

Nu is de zolder klaar, maar je hebt meer kamers in je huis waar spullen staan. Ik ga naar de volgende kamer en begin weer van voor af aan. Zo ga ik elke kamer door totdat ik beneden 1 stapel heb staan met spullen voor de verkoop.

Ik neem alles mee naar de markt en verkoop mijn items voor een klein prijsje. Bij mij beland dat geld in de spaarpotten van mijn kinderen. Kinderen vinden het trouwens ook echt heel leuk om mee te helpen met opruimen en het verkopen van hun spulletjes. 

Na de rommelmarkt heb je waarschijnlijk nog wel wat items over. Die breng ik of naar het goede doel, of naar de kringloop of ik bewaar ze zelf en verkoop ze op marktplaats bijvoorbeeld.

Aan het einde van Koningsdag kom je in een opgeruimd huis terecht. Dat is fijn! 

 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn