Makes your life organised!

Kledingkast

Wat een prachtig weer is het! Ik krijg dan altijd de kriebels om mij lekker zonnig te kleden. Mijn zomerkleding ligt nu ook al fijn vooraan in mijn kledingkast. Is dit bij jou ook al het geval? Dan is dit bericht niet voor jou bedoelt.

Heb jij je zomerkleding nog ergens anders verstopt? Of kun je het gewoonweg niet vinden in de enorme chaos in je kledingkast? Dan is dit artikel wel voor jou bedoeld.

Ik geef je 5 tips om je kledingkast weer op orde te krijgen. Zodat je het hele jaar weet wat je hebt en wanneer je het aan kunt trekken.

Tip 1:

Trek alles uit de kast en gooi het op een stapel op bed. Ja ik weet het dat is niet opruimen, maar rommel maken. Maar om op te kunnen ruimen, moet je juist eerst rommel maken.

Tip 2:

Maak een sopje en sop je hele kledingkast uit. Er komt toch onbewust stof in je kledingkast terecht. Dus eerst lekker schoon maken voordat je je kleding er weer in terug legt of hangt.

Tip 3:

Neem elk kledingstuk in je handen en maak stapels. 1 stapel met wat weggegooid kan worden, 1 stapel wat naar het goede doel of naar de kringloop kan (ofwel een tweede leven mag krijgen). Op stapel 3 leg je alles wat je wilt bewaren.

Bedenk bij elk kledingstuk of je het afgelopen jaar gedragen hebt en of je het dit jaar nog gaat dragen. Is het kledingstuk stuk? Maak het dan of leg het op de stapel met weggooi items. Heb je nog twijfels bij een bepaald kledingstuk, leg het dan even weg en ga verder met het volgende item. Pak later het kledingstuk waar je over twijfelt terug en bedenk of je het wilt bewaren, weggooien of een tweede leven wilt geven.

Tip 4:

Je hebt (als het goed is) nu 3 stapels liggen. De stapel wat weggegooid mag worden breng je gelijk naar de kledingbak. De stapel tweede leven breng je naar het goede doel of kringloop. Het gaat mij om de derde stapel. Deze stapel ga je sorteren op de verschillende soorten kledingstukken. Broeken sorteer je op lang en kort, T-shirts op lange en korte mouw. Topjes, jurkjes etc. allemaal leg je soort bij soort. Uiteraard vouw je de items netjes op.

Tip 5:

Bekijk nu je kledingkast en bedenk hoe je die het makkelijkst in kan delen. Alle truien kunnen nu wel achteraan en de t-shirts vooraan. Lange en korte broeken is makkelijker naast elkaar. Omdat je ook in de zomermaanden nog wel eens lange broeken draagt.

Doe panty’s, maillots in een mandje. Zo maak je ook aparte mandjes voor je sokken, ondergoed, BH’s. Zet al deze mandjes bij elkaar op 1 plank. Of als je daar een aparte la voor hebt, reserveer dan per la 1 soort kledingstuk. Leg bijvoorbeeld dus niet je sokken tussen het ondergoed. Dat is onoverzichtelijk.

Je hebt vast ook items wat op een hanger in de kast moet, zoals jurkjes en blousejes. Hang soort bij soort en lange mouwen bij lange mouwen, korte mouwen bij korte mouwen.

Nu is je kledingkast zomer klaar! Dat is fijn, Maar denk je na deze tips ik kom er niet uit? Laat mij je helpen. Ik ben slechts 1 telefoontje/mailtje van jouw probleem verwijderd. 

 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn