Makes your life organised!

Digitale rommel

Wisten jullie dat digitale rommel ook rommel in je hoofd kan veroorzaken? Tegenwoordig ontvangen we (bijna) alles digitaal; offertes, facturen, contracten om maar een paar voorbeelden te noemen. Hoe bewaar jij die? Het ene document staat in de mail, het andere weer in de cloud of op je tablet. Zo wordt het op je computer/ tablet al gauw een rommel. Je bent het overzicht kwijt en dit veroorzaakt weer rommel in je hoofd. Om weer rust te creëren in je hoofd, gaan we de digitale rommel opruimen.

Hoe fijn is het dat je straks op je laptop/ computer je documenten snel weer terug kunt vinden. Ik zal je in een paar stappen uitleggen hoe je het beste je digitale rommel op kunt ruimen.

  1.  Maak eerst de keuze waar je je documenten op wilt slaan. Op je laptop, computer of in de cloud bijvoorbeeld
  2. Maak een map en die noem je 2019, want hier sla je alle documenten op die te maken hebben met dat jaar.
  3. Maak sub mapjes, zoals facturen, offertes, orderbevestigingen als het om je eigen documenten gaat. Zijn het documenten van bijvoorbeeld een leverancier dan kun je beter een map maken met de naam van de leverancier en daarin sub mappen zoals facturen, offertes en orderbevestigingen bijvoorbeeld.
  4. Geef je documenten een naam. Ik zet altijd eerst de datum daarna waar het document over gaat. Als voorbeeld:   20190213 Factuur 653 Klantnaam. De datum zet je altijd in omgekeerde volgorde want dat zoekt makkelijker.
  5. Sla alleen de belangrijkste documenten op! Bedenk bij elk document die je ontvangt of maakt of het van belang is om te bewaren.

Het kan veel stress geven als je een bepaald digitaal document niet kunt vinden. Mede daarom is het van belang om ook digitaal op te ruimen.

Als je deze paar stappen volgt is de digitale rommel gauw opgeruimd. Vind je dit toch nog een heel gedoe en wil je er liever samen naar kijken (of uit handen geven)? Neem contact met mij op en ik help je digitaal op te ruimen. 

 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn