Makes your life organised!

Vakantie koffer

Voor ons (regio midden) is de zomervakantie ook aangebroken. De een blijft lekker thuis, de ander trekt er op uit en neemt een paar dagen of weken vakantie. Voor degene die er op uit trekken, zal zich waarschijnlijk wel in het volgende herkennen. De stuggles om een koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken. Je wilt altijd te veel meenemen en het past nooit, maar dan ook nooit in je koffer. Herken jij jezelf hierin? Dan is het goed om nog even door te blijven lezen.

Ik heb voor jou de tips om je koffer zo efficiënt mogelijk in te pakken.

Tip 1

Investeer in een goede set travelbags. O.a. te koop bij Bol.comAls je op vakantie gaat en je gaat dan een tijdje uit je koffer leven dan zijn travelbags echt een musthave. Zo kun je niet alleen gauw dat ene shirtje vinden maar is ook je hele koffer georganiseerd en weer makkelijk in te pakken als je naar een andere locatie verhuist. En wat dacht je er van dat je koffer snel is uitgepakt als je op de plaats van bestemming bent aangekomen. 

Je hebt een zakje waar je je ondergoed in stopt, een voor je shirts/jurkjes, een voor je broeken/ rokken, een voor je sokken, een voor je schoenen, een voor de opladers van telefoon/camera/tablet. Je toiletartikelen doe je in een toilettas, daar later meer over)

Vouw je kleding op via de Konmari methode. (zie voorbeeld) Het kost even tijd maar het is wel de meest efficiënte manier van opvouwen en meenemen. Pluspunt is dat het zelfs in de travelbags overzichtelijk is welk shirtje waar zit. 


Tip 2 

Neem geen volle flessen shampoo, douchegel, crèmepjes, make-up remover etc. mee, maar neem van die handige reisflesjes mee. O.a. te koop bij Hema

Je gaat nooit op vakantie (tenzij je maanden gaat) een hele fles shampoo gebruiken. In sommige gevallen hoef je niet eens shampoo mee te nemen, want in sommige hotels wordt dit al aangeboden op de kamer. Informeer hier naar als je een hotel boekt. Als je een week of 2 weken op vakantie gaat kun je makkelijk in deze reisflesjes een beetje shampoo doen uit je volle fles. Dat is echt meer dan genoeg.

Hetzelfde geldt ook voor je dag/ nachtcrème. Je hoeft echt niet de volle pot mee te nemen. Wat ik zelf super handig vind is Lenzenbakjes. In het ene bakje doe je de dagcrème en in de andere de nachtcrème. Wel natuurlijk goed markeren in welk bakje, wat zit.

Kortom doe alles waarvan je minder mee kunt nemen in een kleiner potje/ flesje/ bakje. Dat scheelt enorm veel ruimte!

Tip 3

Gebruik loze ruimte. Je neemt waarschijnlijk, buiten het paar schoenen wat je draagt op dag van vertrek, nog meer schoenen mee. Als dit dichte schoen zijn kun je de ruimte in je schoen ook gebruiken om spullen in mee te nemen. Stop daar bijvoorbeeld je opladers in van je telefoon/ camera/ tablet. Of stop je sierraden in een zakje, welke je weer in je schoenen stopt.

Tip 4

Deel je koffer zo in dat de zwaarste spullen aan de kant van de wieltjes zitten. Zo zorg je er voor dat je kleding al een heel stuk minder gekreukt aankomt op de plaats van bestemming.

Tip 5

Neem de meest waardevolle spullen mee in je handbagage. Het gebeurd helaas nog vaak dat vliegtuigmaatschappijen koffers kwijt raken. Zonde als daar jouw laptop/ camera/ sieraden etc. in zitten. Opladers van deze spullen bijvoorbeeld kunnen wel in de koffer omdat die makkelijk nieuw aan te schaffen zijn.

Tip 6

Heel veel spullen zijn ook te koop in het land van bestemming. Denk aan tandpasta, tandenborstels, zonnebrandcrème, shampoo etc. Dit scheelt al enorm in gewicht en ruimte! 

 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn