Makes your life organised!

Speelgoed de baas

Met nog een goede maand te gaan, staan de eerste feestelijke activiteiten weer op de agenda. Ik heb het dan ook over Sinterklaas. Half Nederland geniet momenteel van de herfstvakantie. Een mooie gelegenheid om eens te kijken hoeveel speelgoed jouw kinderen hebben en waar ze nog mee spelen. In deze blog geef ik je een aantal tips om de speelgoed chaos te beperken. Ruim nu het speelgoed op, zodat je alle ruimte hebt voor nieuw (of tweedehands) speelgoed in December.

Zeker in de maand December willen en krijgen kinderen allemaal weer nieuw speelgoed. Tijd om het oude er uit te doen om plaats te maken voor het nieuwe. Waarom nu al? Ten eerste opgeruimd staat netjes en ten tweede als je speelgoed hebt wat je nog wilt verkopen is dit het moment om het speelgoed te koop te zetten.


Stap 1: Je gaat al het speelgoed in huis verzamelen en gooit het op 1 hoop in de woonkamer. Dat is de plek waar je waarschijnlijk de meeste ruimte hebt.


Stap 2: Wat je gaat doen is 3 stapels maken. 1 stapel met speelgoed wat kapot of incompleet en weggegooid kan worden. 1 stapel met houden. 1 stapel met weg maar goed voor verkoop, goed doel of tweedehandswinkel.


Stap 3: Zoek uit waar je kinderen nog mee spelen, wat heel is en wat kapot (en dus weg kan). Hebben ze er al een tijd niet mee gespeeld of zijn het ontgroeid, dan kan het of op de weggooistapel of op de stapel weg maar goed voor verkoop etc.


Tip: Laat je kinderen meehelpen. Zij weten tenslotte het beste waar ze nog mee spelen. Tevens geef je de kinderen het besef dat niet alles vanzelf komt en gaat. Ze worden er bewust van dat niet voor iedereen zoveel speelgoed is weggelegd. Dat ze het best met wat minder kunnen doen en iemand anders er blij mee kunnen maken en misschien wel een leuk zakcentje aan overhouden.


Stap 4: Is de grote stapel verdeeld over 3 stapels? Breng de weggooi stapel dan gelijk weg. Dat ruimt alvast lekker op.


Stap 5: Verdeel de stapel die je wilt behouden over 2 stapels. 1 stapel voor beneden en een stapel voor op de kamer van de kinderen. Je bewaard het speelgoed op 2 plekken en dat is omdat je de speelgoed chaos beneden beperkt en kinderen vinden het ook fijn om op hun kamer te spelen.


Tip: Weet je niet zo goed waar je het speelgoed moet bewaren? Je hebt mooie opbergboxen, manden, kisten en zakken te koop bij de diverse woonwinkels. Het hoeft echt niet speciaal een voor kinderen te zijn. Je kunt ook een gave opbergkist kopen die bij jouw interieur past. Als je dan s ’avonds op de bank zit het huis opgeruimd en mooi is, zonder storing van speelgoed. 

Check mijn Pinterest pagina voor meer opruim ideeën.


Stap 6: Verdeel de stapel goed voor verkoop, goed doel of tweedehands winkel. Waar wil je nog wat aan verdienen? Leg dat op een aparte stapel. Welke spullen geef je graag aan een goed doel of tweedehands winkel? Leg dat ook apart.


Stap 7: breng het speelgoed voor het goede doel of tweedehands winkel weg. Dat ruimt nog meer op.


Stap 8: ga foto’s maken van het speelgoed wat je wilt verkopen. Schrijf op een lijstje (om overzicht te houden) wat je verkoopt en wat je er ongeveer voor wilt hebben. Dan je creatieve brein laten werken en een pakkende advertentie maken voor Marktplaats etc. Succes met de verkoop!


Tip: Facebook marktplaats werkt ook super! 

 
 
 
 
E-mailen
Info
Instagram
LinkedIn